unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunerna får pengar får Kulturrådet

Genrebild.
Genrebild.
Foto: Nils Lindgren

Kulturrådet ger fem kommuner i Kronobergs län pengar för små barns språkutveckling Exempel på satsningar är kapprumsbibliotek, extra insatser i en stadsdel, fortbildning eller att biblioteket erbjuder alla förskolor med 0-3-åringar en bokläsarföreställning och material till föräldrar.

”Det känns fantastiskt roligt. Projekt blir ibland peppiga korttidssatsningar. Men i Språkstegen har uthålligheten och det lokala engagemanget varit stort. Det får vi ett kvitto på nu, säger Sara Wijk som snart lämnar sitt uppdrag efter tre år som regionalt projektansvarig.

Språkstegen är ett regionalt projekt med stöd från Kulturrådet med fokus på små barns språkutveckling. Tillsammans arbetar personal i barnhälsovård, bibliotek, förskola, logopedi och på familjecentraler för att stödja föräldrar och sätta fokus på språkutveckling.

Ljungby och Lessebo får projektbidrag på 250 000 respektive 195 000 kronor. Markaryd, Tingsryd och Växjö får nätverksbidrag på 50 000 kronor vardera.