Annons

Koncernchefen lämnar Södra

Växjö • Publicerad 30 januari 2020
Lars Idermark
Lars IdermarkFoto: Mats Holmertz

Lars Idermark har varit Södras vd och koncernchef i sju år. Nu meddelar han att han lämnar företaget.

– Det har varit fantastiskt givande och intressanta år under min tid på Södra, med stora expansionsinvesteringar, omstruktureringar, nya produkter och innovationer. Konkurrenskraften har stärkts under senare år och den nya koncernstrategin innehåller fortsatt omfattande investeringar och lönsam tillväxt där hållbarhet och nya innovationer står i fokus, säger Lars Idermark, i ett pressmeddelande.

Annons

Södra har tagit fram en ny strategi de senaste åren. Efter det arbetet känner Idermark att det är rätt tid att lämna.

– Därtill fyller jag 63 år och vill ha tid för annat i livet efter nästan 30 år som chef och vd för olika företag och branscher. Även privata skäl ligger bakom mitt beslut, säger han.

Nu börjar jakten på en ny vd och koncernchef.

– Södra är idag ett stabilt, lönsamt, hållbart och innovativt företag. Lars Idermarks öppna och generösa ledarstil har präglat föreningen och skapat samhörighet och framtidstro. Vi kommer att fortsätta att arbeta i samma anda, säger Lena Ek, styrelseordförande i Södra, i pressmeddelandet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons