Annons

Koncernen etablerar sig i Växjö – ska anställa 15-20 medarbetare

Växjö • Publicerad 18 december 2021
Tobias Gustavsson Ekenfelt ska ansvara för etableringen i Växjö.
Tobias Gustavsson Ekenfelt ska ansvara för etableringen i Växjö.

MP Åkeritjänster, som är en bemanningskoncern mot transport & logistik, etablerar sig i Växjö och kommer att skapa flera arbetstillfällen under 2022.

– MP Åkeritjänster räknar med att anställa 15-20 medarbetare redan under 2022 och vi har dessutom möjlighet att lära upp våra chaufförer, säger Tobias Gustavsson Ekenfelt som ska ansvara för etableringen i Växjö.

Annons

Trots att det utbildas flera tusen chaufförer varje år i Sverige är det stor brist på lastbilschaufförer. Enligt Trafikverket väntas det under de närmaste tio åren behövas 50 000 nya yrkeschaufförer i Sverige.

– Några av MP Åkeritjänsters kunder har under flera år önskat en etablering i Växjö. Vi ser fram emot att lösa åkeriers personalförsörjning i expansiva Växjö, säger Mikael Lipponen, vd för MP Åkeritjänster.

MP Åkeritjänsters vision är att vara rikstäckande med platskontor över hela Sverige inom tre år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons