Koncernen utsatt för falsk konkursansökan

Växjö • Publicerad 16 april 2020
Boine Gepertz, vd och koncernchef, och Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media AB.
Boine Gepertz, vd och koncernchef, och Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media AB.Foto: Mats Holmertz

Flera företag i Växjö har utsatts för falska konkursansökan. Under förra veckan begärde någon mediekoncernen Gota Media AB i konkurs. Men koncernens ledning har inte ansökt om någon konkurs utan ansökan är falsk. Ärendet är nu polisanmält som urkundsförfalskning.

– Först när jag öppnade brevet från Kalmar tingsrätt fick jag en obehaglig känsla. Men jag förstod direkt att något var fel. När jag kontaktade vår ekonomichef berättade han att Smålandsposten skrivit om liknande fall av falska konkursansökningar. Man undrar vem som gör så här och vilket syfte man har?, säger Boine Gepertz, vd och koncernchef för Gota Media AB, till Barometern.

I Växjö har Gota Media varumärken som bland annat Smålandsposten, VXOnews, Magazinet, Växjöbladet/Kronobergaren, Mosaik, Minboll.se, Minhockey.se samt VXOweek.se. Inom koncernen ingår även morgontidningar som Blekinge läns tidning, Barometern och Borås Tidning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.