Annons

Konferensen arrangeras i Växjö

Växjö • Publicerad 27 januari 2020
Växjökonferensen
VäxjökonferensenFoto: Lars-Göran Rydqvist

För 32:a året i rad arrangeras Växjökonferensen. Det är en årlig skolutvecklingskonferens som fungerear som en en nationell mötesplats för samtal om aktuella samt framtida skol- och utbildningsfrågor. Årets konferens sker den 29-30 januari på Linnéuniversitetet i Växjö med temat ”Handlingskraft för en hållbar skola”. Över 250 personer är anmälda.

– Handlingskraft att stå upp för alla barns och elevers rätt att upptäcka, lära och tänka nytt samt handlingskraft att tillsammans bygga in en långsiktig förbättringskapacitet i organisationen. Programmet bjuder på spännande föreläsningar som tar upp aktuella ämnen, säger Hugo Hermansson på Växjö kommun som tillsammans med Region Kronoberg och Linnéuniversitetet står som arrangörer.

Annons

Konferensen riktar sig till utbildningspolitiker, förvaltningstjänstemän, rektorer, fackliga organisationer, studie- och yrkesvägledare samt förstelärare och lärare på grundskola, gymnasiet och högskola/universitet.

Bland föreläsarna finns Bi Puranen, generalsekreterare World Values Survey, Pär Johansson som är grundare av Glada Hudik-teatern, Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Södertörns högskola, Emma Frans, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet och Patrik Landström, skolområdeschef på Linköpings kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons