Annons

Konflikt om hyror i Växjö

Växjö • Publicerad 11 september 2018
Foto: Växjöbostäder

Växjöbostäder totalrenoverar över 300 lägenheter i kvarteret Alabastern i Araby. I samband med det har en konflikt med Hyresgästföreningen blossat upp kring hur mycket hyrorna ska höjas.

– Förhandlingarna med Växjöbostäder har strandat eftersom de ville höja hyrorna till en nivå som vi inte kunde gå med på. Jag tycker att Växjöbostäders agerande, att nu höja hyrorna en andra gång för flera av hyresgästerna, är helt galet, säger Lars-Inge Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Växjöbostäder yrkar på hyreshöjningar från drygt 700 kronor till strax över 2 000 kronor för de största och mest utrustade lägenheterna. Kommunägda bolaget har valt att ta ärendet till Hyresnämnden, där det ska ta beslut om hur mycket hyrorna får höjas.

Kvarteret byggs i slutet på 60-talet och lägenheterna ha blivit helt utblåsta.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons