Annons

Konkurrensverket lägger ner Växjöutredning

Publicerad 12 juli 2017
Foto: Daniel Svensson, Barometern
Foto: Daniel Svensson, Barometern

Förra sommaren granskade Smålandsposten Växjö kommuns affärer med det privata bolaget Växjö & Co. Granskningen visade att kommunen sedan 2011 har betalat ut miljonbelopp för tjänster utan att genomföra någon upphandling.

Även Konkurrensverket inledde en granskning, men den utredningen läggs nu ner. Myndigheten tar dock inte ställning till om kommunens och Växjö & Co:s affärer är lagliga. Enligt Smålandsposten handlar det istället om att ärendet inte längre anses ha den prioritet som krävs för att gå vidare.

"Vår bedömning grundar sig i att det behov av vägledning som fanns initialt inte längre kvarstår då en liknande fråga kommer att prövas av domstol i ett annat tillsynsärende. Beslutet innebär inte att vi har tagit stallning till om ert agerande är tillåtet enligt upphandlingslagstiftningen." skriver Konkurrensverket om utredningen och syftar till en utredning som gjorts av Göteborgs stads affärer med bolaget Göteborg & co. Läs mer om det på Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons