Annons

Konkurrenten om flygjättens konkurs

Växjö • Publicerad 23 september 2019
Foto: Nadia Hagberg

Thomas Cook, som äger svenska Ving, har försatts i konkurs. Ving samarbetet ibland med konkurrenter som Tui där de delar charterflyg med passagerare från båda bolagen. Enligt Dagens Nyheter gäller det under måndagen en avgång i Sverige. Det är från Växjö med 70 Tui-resenärer ut och ungefär lika många hem.

– Vi tittar på hur vi tillsammans med andra bolag kan hjälpa resenärer som drabbats av Thomas Cooks konkurs. Vad gäller våra egna kunder har vi bara det Växjö-flyget som vi också letar lösningar till, säger Tuis svenska kommunikationschef Adam Györki till Dagens Nyheter.

Annons

På sin hemsida har Tui lagt ut en nyheter där de skriver om Thomas Cook Groups ansökan om konkurs.

"Ett mycket sorgligt besked för alla anställda i bolaget och för alla som är på, eller ska ut och resa. Som en reaktion förbereder TUI nu tillsammans med andra, lösningar för hur vi kan hjälpa till vid den här situationen”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons