Annons

Konkurserna ökar i Kronobergs län

Kronoberg • Publicerad 5 december 2021
Foto: BORAS TIDNING

Under november månad gick 550 aktiebolag i Sverige i konkurs. På årsbasis har konkurserna minskat 10 av 11 månader och nedgången hittills i år landar på 14 procent, visar siffror från Creditsafe.

Men i Kronoberg ser utvecklingen annorlunda ut. Under november månad gick 14 aktiebolag i konkurs, vilket är sex fler än under samma månad i fjol.

Annons

Under 2021 har 112 aktiebolag gått i konkurs. Det är en ökning med 15 procent jämfört med under 2020.

Den största konkursen i november var byggföretaget Barslund Sverige AB med en omsättning på en halv miljard. Företaget med säte i Malmö är ett danskt entreprenadföretag som ansvarat för det pågående motorvägsbygget på E4 mellan Ljungby och Toftanäs.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons