Annons

Konsthallen kan få ny placering

Växjö • Publicerad 20 december 2019
.Foto: Lennart Ernstsson

Turerna kring Konsthallens nya placering har varit många. En tillsatt arbetsgrupp anser att Orgelsalen i Smålands Museums lokaler inte lämpar sig som konsthall.

Nu utreds ett annat placeringsalternativ, nämligen den bortre delen av den stora utställningshallen i museets lokaler som internt kallas för ”Bogvisiret”. Men en sådan placering innehåller också en rad komplikationer eftersom det är olika verksamheter som ska fungera var för sig och tillsammans. Museet tar ut en avgift av sina besökare, vilket konsthallen inte gör, rapporterar Smålandsposten.

Annons

– Det är inget fjuttigt problem. Det är det som vi sitter och tänker på. Kulturparken är ett bolag och jag som ordförande tänker utifrån det. Vi ska förvalta detta. Blir det intäkter som försvinner? Vi har inte löst det här ännu och vi blir ju också av med en väldigt fin lokal, säger Maria Svensson Lundin (KD), Kulturparkens styrelseordförande, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons