Annons

Konstverket stulet i Växjö

Växjö • Publicerad 11 juni 2018
Foto: Lennart Ernstsson

Våren 2016 stals två av bronsfigurerna från Konstverket ”Alla är” vid Växjösjön. Under natten till måndagen ska konstverket än en gång utsatts för stöld och hela fem av sju figurer har stulits.

– Fem skulpturer saknas. Man blir så ledsen och bestört. Vi försöker göra det fint för Växjös invånare och besökare och så sker sådant här. Vi ser inte det här som något sabotage utan vi betraktar det här som grov stöld. Och då handlar det om ett högre straffvärde. Vi är på väg till polisen för att anmäla detta just nu, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson (C) till Smålandsposten.

Annons

Varje figur är värd omkring 100 000 kronor och det krävs kraftiga verktyg eller ett fordon för att kunna ta loss skulpturerna, som är hårt förankrade.

– Vi kommer inte att vika oss för buset. Vi kommer att gjuta nya figurer så att konstverket blir komplett igen. Det är en självklarhet, säger Eva Johansson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons