Annons

Kontroversiell komiker uppträder i Växjö - trots skarp kritik

Växjö • Publicerad 29 juni 2018
Foto: Per Jodenius

Komikern Anton Magnusson, även känd under artistnamnet Mr Cool, har väckt starka reaktioner på sociala medier den senaste tiden. Detta på grund av hans kontroversiella låtar om bland annat pedofili och våldtäkter.

Den 19 juli kommer Anton Magnusson att uppträda under standup-evenemanget Funny Fuckup på Kafé de luxe. Något krogen fått kritik för.

Annons

Trots det väljer man att inte avboka honom, skriver Nils Hector på Kafé de luxes facebooksida:

”Mr Cool är en mycket osmaklig karaktär, vars texter i mitt tycke inte är kul utan – precis som många av er påtalar - endast obehagliga. Samtidigt är de i min värld så absurda så att det är helt uppenbart att de inte gör något anspråk på verkliga tankar. Jag har svårt att se att texterna skulle göra någon verklig skada, snarare ser jag hur de enar människor i sin avsky. I alla demokratier finns någon som tänjer yttrandefriheten till sin gräns, och just nu i Sverige är det Anton Magnusson. Jag beundrar inte honom för detta, men avundas definitivt inte honom heller.” skriver han.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons