Annons

Körde 60 mil för att köpa hund i Växjö – blev lurade på pengar

Växjö • Publicerad 1 mars 2021 • Uppdaterad 3 mars 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Två par misstänks ha blivit blåsta på pengar efter att ha kommit överens om att köpa hundvalpar i Växjö som var till salu på Blocket. Enligt Smålandsposten körde det ena paret cirka 60 mil från en tätort i Gästrikland till Växjö för att hämta sitt husdjur men fick inte någon hundvalp. Det andra paret körde från Skåne.

– Paren hade båda betala 4 000 kronor var i handpenning via swish för de här hundvalparna. De hade stämt träff med säljarna i Växjö men när de kom fram insåg de att de hade blivit lurade, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

Annons

Polisen genomförde under fredagskvällen en husrannsakan i en bostad på Teleborg. Två kvinnor togs med till polishuset men släpptes kort därefter. Det är oklart om de misstänks för brott.

– Den här typen av bedrägerier är tyvärr oerhört vanliga och man ska aldrig betala handpenning för något som säljs via till exempel Blocket, säger Robert Loeffel till Smålandsposten.

Fotnot: Vid en tidigare version av artikeln stod det att det inte fanns några hundar i bostaden. Det stämde inte enligt en av kvinnorna i den berörda bostaden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons