Annons

Körde för fort - skyllde på sin bror

Växjö • Publicerad 25 februari 2020
.
.Foto: Mattias Mattisson

I mars förra året fångades en 29-årig bilförare av en fartkamera när han körde 83 kilometer i timmen på en 70-väg i Växjö kommun. Föraren har sedan bilden togs nekat till att det skulle vara han som satt vid ratten. I en skrivelse till polisen skrev han bland annat att personen på fartkamerans bild ”har elefantöron, gör om gör rätt”.

Fallet togs vidare till Växjö tingsrätt och då hävdade 29-åringen att han var utomlands och jobbade vid tillfället och att det var hans bror som körde bilen.

Som en del i bevisningen fanns bilder på både honom och hans bror. Men då tingsrätten menar att 29-åringen ”till skillnad från sin bror” uppvisar stora likheter med den bild som togs på fortköraren så döms han för brott mot trafikförordningen. Påföljden blir 2 000 kronor i böter.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons