Annons

Kostnaden för nya stations- och kommunhus sänks ytterligare

Växjö • Publicerad 7 juni 2021
Växjö kommunhus och stationshus
Växjö kommunhus och stationshusFoto: Lars-Göran Rydqvist

I slutet av maj började Växjö kommun flytta in i nya Växjö stations- och kommunhus. Nu har årets andra ekonomiska sammanställning för byggnationen presenterats och prognosen på 578 miljoner innebär minskade kostnader på ytterligare cirka 2 miljoner jämfört med förra prognosen.

Enligt ett pressmeddelande från Växjö kommun beror förbättringarna till stor del av att 100 procent av projekteringen är klar och därmed är även flera avtal med underentreprenörer helt klara.

Annons

– Det intensiva arbete som pågått de senaste åren fortsätter att visa resultat i att senaste prognosen återigen pekar åt rätt håll. Jag ser fram emot att vi efter sommaren har en helt ny mötesplats i Växjö för invånare och besökare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

I den första prognosen 2019 visade Skanskas prognos på 649 miljoner kronor och Vöfabs prognos på 636 miljoner kronor. Sedan dess har kostnaderna i prognoserna minskat.

Vid kontraktsskrivningen för ett par år sedan var summan beräknad till 613 miljoner (585 miljoner + 28 miljoner). Den summan är nu nere i 602 miljoner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons