Annons

Kostnaden för nytt sjukhus sänks

Växjö • Publicerad 11 april 2019
Foto: URBAN NILSSON

Planerna på ett nytt sjukhus i Växjö går vidare och Räppe pekas ut som plats för ett eventuellt nybygge. Regionen har utrett ett nytt sjukhusbygge istället för den omfattande om- och tillbyggnad som krävs på nuvarande sjukhus.

I januari pratades det om att ett nytt bygge skulle kunna kosta uppemot sju miljarder kronor. Nu har den beräknade kostnaden förvandlats till 4,8 miljarder kronor tack vare färre och effektivare kvadratmeter, skriver Smålandsposten. Det kan bli ett 105 000 kvadratmeter stort sjukhus.

Annons

– Då utgick vi från fastighetsutvecklingsplanen och dagens sjukhus, det var helt enkelt mycket större än det vi tänker oss framöver. När vi nu gör en jämförelse så har vi utgått från vad vi använder oss av idag och ställt det mot ett mycket mindre, säger regiondirektören Martin Myrskog till Smålandsposten.

I slutet av maj ska regionfullmäktige fatta ett inriktningsbeslut.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons