GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kostnadsfri kollektivtrafik föreslås för blodgivare

     Växjö • Publicerad 7 januari 2020
     .
     .
     Foto: Gustav Olsson

     Under 2020 kommer alla medarbetare i Region Kronoberg att kunna lämna blod på arbetstid. Nu föreslår Socialdemokraterna i Region Kronoberg en ny satsning på blodgivarna.

     Partiet föreslår att det vid uppvisande av kallelse ska vara gratis för alla att resa med kollektivtrafik till blodgivning, precis som det är vid andra vårdbesök. Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, har lämnat in en skrivelse med förslaget.

     Den som bor utanför Växjö kommun får en reseersättning för resa med bil eller kollektivtrafik, motsvarande 18,50 kronor per mil. Den som bor i Växjö kommun och lämnar blod på Växjö lasarett har idag ingen möjlighet till reseersättning alls.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.