GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Industrilokal totalskadades i kraftig brand – utreds som mordbrand

Under natten till torsdagen utbröt en kraftig brand i en industrilokal på Arabygatan i Växjö.
Några timmar senare hade räddningstjänsten branden under kontroll efter en omfattande insats. Byggnaden blev totalskadad. Polisen utreder mordbrand.
Växjö • Publicerad 2 juni 2022

Larmet kom klockan 04.02 och räddningstjänsten ryckte ut till byggnaden vid Arabygatan med flera enheter.

Branden var kraftig, enligt fotograf på plats. Det brann i taket på den cirka 50 gånger 50 meter stora byggnaden, uppgav Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Foto: Carl Carlert

Vid sextiden uppgav räddningstjänsten att man räknade med att arbeta på platsen i ett flertal timmar till. Släckningsarbetet var intensivt och personalen lyckades hindra branden från att sprida sig vidare. Inga personer kom till skada.

Vid halv niotiden på morgonen meddelade Roger Petersson, räddningschef på Värends räddningstjänst, att branden var under kontroll.

– Ja efter ett intensivt arbete sedan fyratiden i morse är den nu under kontroll. Vi kommer att avveckla själva räddningsinsatsen och gå över till eftersläckning.

Roger Petersson berättar att branden var fullt utvecklad när brandmännen anlände och att det slog ut lågor ur fönstren.

Foto: Lars-Göran Rydqvist

Cirka 25 brandmän arbetade med den kraftiga branden, heltids- och deltidsstyrkan från Växjö samt styrkor från Alvesta, Vislanda, Rottne och Ljungby var involverade.

– Det är ett fantastiskt jobb som har gjorts och vi har kunnat rädda betydande värden. Vi drog i gång en stor insats direkt eftersom vi initialt var rädda för att branden kunde sprida sig till andra byggnader. Vi har även flyttat på fordon och material som fanns nära lokalen. Vi löste uppgiften på bästa sätt, konstaterar Roger Petersson.

Han berättar att industrilokalen har utsatts för en totalskada. I lokalen finns flera bilar som har förstörts i branden. Det är fastighetsbolaget APP som äger fastigheten och lokalerna hyrs av ett bilvårdsföretag.

Polisen har spärrat av byggnaden och ska genomföra en teknisk undersökning för att försöka hitta brandorsaken.

– Det är rubricerat som mordbrand och vi har en hel del uppslag att jobba vidare med, säger jourhavande förundersökningsledare Tim Christensson.

Finns det någon misstänkt?

– Jag kan säga att det inte finns någon frihetsberövad i ärendet.

Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Carl Carlert
Foto: Carl Carlert
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.