Annons

Kraftig dimma över Växjö

Växjö • Publicerad 16 september 2020
Foto: Oscar Appelgren

Under onsdagsmorgonen möttes Växjöbor av kraftig dimma. Det var svårt att se långt på vägarna och från platser som Staglaberget syntes varken Växjösjön eller domkyrkan.

”Dimma bildas då vattenångan i luften kondenserar vid en relativ luftfuktighet på 95-100%. Detta kan ske på två sätt, dels genom att lufttemperaturen sjunker ner mot daggpunktstemperaturen, dels genom blandning av luftmassor med olika temperatur”, skriver SMHI på sin hemsida.

Under onsdagen väntas sol och 22 grader under dagen. Det kan komma en del mörka moln under sena eftermiddagen och inledningen på kvällen men det ska inte vara någon nederbörd.

Har du några bilder på dimman? Skicka in bilder till VXOnews så sammanställer vi läsarnas bilder i en artikel. Ersättning utgår inte. Maila bilderna här.

Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

ARKIVFILM:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons