unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kraftig dimma över Växjö

Foto: Oscar Appelgren

Under onsdagsmorgonen möttes Växjöbor av kraftig dimma. Det var svårt att se långt på vägarna och från platser som Staglaberget syntes varken Växjösjön eller domkyrkan.

”Dimma bildas då vattenångan i luften kondenserar vid en relativ luftfuktighet på 95-100%. Detta kan ske på två sätt, dels genom att lufttemperaturen sjunker ner mot daggpunktstemperaturen, dels genom blandning av luftmassor med olika temperatur”, skriver SMHI på sin hemsida.

Under onsdagen väntas sol och 22 grader under dagen. Det kan komma en del mörka moln under sena eftermiddagen och inledningen på kvällen men det ska inte vara någon nederbörd.

Har du några bilder på dimman? Skicka in bilder till VXOnews så sammanställer vi läsarnas bilder i en artikel. Ersättning utgår inte. Maila bilderna här.

Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

ARKIVFILM: