Annons

Kraftig hyreshöjning kan överklagas

Växjö • Publicerad 7 april 2019
Foto: Urban Nilsson

Förra veckan fattade Hyresnämnden beslut om att lägenheterna på det nyrenoverade området Alabastern på Araby i Växjö ska få högre hyror. En bruksvärdesprövning har skett i sex stycken lägenheter som motsvarar de varianter som finns i kvarteret. För den trerumslägenhet som har prövats blir den nya hyran 8 034 kronor i månaden.

Det rör sig om hyreshöjningar på 20-40 procent. Hyresgästföreningen och Växjöbostäder ska nu försöka komma överens om hur beslutet ska implementeras för resterande lägenheter i kvarteret.

Annons

Enligt Hem & Hyra har Hyresgästföreningen i Växjö haft sitt årsmöte, där hyresfrågan diskuterades. Hyresnämndens beslut kan komma att överklagas, om någon hyresgäst från en av de prövade lägenheterna vill.

– Vi i Hyresgästföreningen kan inte överklaga beslutet. Men det kan hyresgästerna i de lägenheter som prövades. Vi ska kontakta dem och höra vad de vill göra. Vill de överklaga så kan Hyresgästföreningen företräda dem, säger Lars Inge Eriksson, förhandlingsdelegationens ordförande, enligt Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons