GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kraftig minskning av resandet i kollektivtrafiken

     Växjö • Publicerad 2 april 2020
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Roger Carlsson

     På grund av coronapandemin har Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer kring resande med kollektivtrafik. Resenärer uppmanas bland annat att visa hänsyn till andra resenärer, undvika onödiga resor och, om möjligt, välja avgångar då det inte är rusningstrafik.

     Länstrafiken har vidtagit flera åtgärder, som att införa påstigning i mitten av bussen och stänga av raden närmast chauffören. I övrigt rullar trafiken som vanligt med vissa små justeringar. Det finns inga planer på att dra ner trafik.

     – Vårt resande har sjunkit med ungefär 50 % de senaste veckorna vilket gör att vi i dagsläget inte ser någon risk med att det skulle bli trängsel på våra bussar och tåg, säger trafikdirektör Thomas Nilsson.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.