Annons

Kraftig ökning av andelen verksamhetsmark i Växjö

Växjö • Publicerad 7 mars 2021
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Andelen planlagd verksamhetsmark i kommunen har ökat från 82 till 124 hektar sedan år 2018, visar en sammanställning från Växjö kommun.

Efterfrågan på verksamhetsmark är stor och enligt kommunen är arbetet med att ta fram ny mark en prioriterad fråga de kommande åren.

Annons

– Det finns en efterfrågan på verksamhetsmark och kommunens ambition är att alltid ha säljklar mark för att tillgodose näringslivets behov. Det är ett pågående arbete och ett måste för framtiden. Ett växande näringsliv är viktigt och skapar fler jobb i vår kommun, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Under 2018-2020 sålde kommunen 20 hektar kommunal verksamhetsmark till näringslivet.

Mark har bland annat tagits fram vid Ekeberg verksamhetsområde, Nylanda verksamhetsområde och Norremark. Utöver den planlagda verksamhetsmarken köpte kommunen 2019 även 160 hektar mark väster om Nylanda som är tänkt att utvecklas för framtida behov av verksamhetsmark.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons