Annons

Kraftig ökning av bussresor i Växjö

Växjö • Publicerad 2 maj 2019
.
.Foto: Per Jodenius

Under det första kvartalet 2019 gjordes över 100 000 fler resor i Växjö stadstrafik jämfört med samma period under förra året. Enligt Länstrafiken Kronoberg beror det till stor del på de nybyggda bussfilerna på Storgatan. Av ökningen är nästan 40 000 resor gjorda med linje 3 som går mellan Universitetet och Samarkand.

– Det är självklart jätteroligt att se att arbetet med bussfilerna har gett utdelning. Om vi bara tittar på mars månad så står linje 3 för hälften av all resandeutveckling i stadstrafiken. Även fast vi har mycket resenärer på linje 3 så kan vi även se att vi har en väldigt bra punktlighet på linjen, och det är mycket beroende av bussfilerna ut mot Teleborg och mot Samarkandområdet, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande.

Vid tidtabellsskiftet förra året ökade Länstrafiken Kronoberg turtätheten på linje 3 och har nu täta avgångar med upp till åtta avgångar i timmen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons