Annons

Kraftig ökning av ROT-avdrag i Växjö

Växjö • Publicerad 2 april 2021
.Foto: Staffan Lindbom

Förra året ökade ROT-avdraget i 248 kommuner i Sverige, visar statistik från Skatteverket som Villaägarnas Riksförbund presenterar.

I Kronobergs län ökade ROT-avdraget i sju av åtta kommuner. I Växjö och Lessebo var ökningen hela 17 procent medan det i Alvesta var en minskning med två procent.

Annons

I Växjö kommun var det ROT-avdrag för drygt 117 miljoner kronor. Totalt använde 11 784 personer ROT-avdrag i kommunen och i snitt var avdraget på 9 982 kronor.

– När fler småhusägare anlitar hantverkare ökar intäkterna till statskassan, både skatter och sociala avgifter. ROT skapar också arbetstillfällen och är en bra konjunkturåtgärd. Och om fler har jobb innebär det lägre arbetslöshetsersättning, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund.

Totalt i hela Kronobergs län var ROT-avdraget på drygt 245 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons