Annons

Kraftig prisökning på villor i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson

De senaste åren har huspriserna ökat markant. Enligt en ny kartläggning som genomförts av Svensk Fastighetsförmedling, baserad på siffror från Svensk Mäklarstatistik, har priserna ökat kraftigt även i Växjö kommun.

Prisökningen i Växjö har de senaste fem åren varit 34 procent. Medelpriset vid årsskiftet 2018/2019 uppgick till 2 852 334 kronor för en villa i Växjö. Den genomsnittliga stigningen på villapriser i landet de senaste fem åren är 41 procent.

Annons

– Trots att de senaste åren har präglats av en aningen ostabil bostadsmarknad har priserna på villor fortsatt öka i stadig takt. Det bror till stor del på att utbudet i många delar av landet inte möter efterfrågan och en av de främsta orsakerna till det är inlåsningseffekter. Många äldre bor kvar i sina villor på grund av det höga skattetrycket och det minskar i sin tur rörligheten på marknaden, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons