Annons

Kraftig rökutveckling i Växjö - allmänheten varnas

Under måndagskvällen skickades ett viktigt meddelande ut till alla i Växjö via Sveriges radio.
Publicerad 9 oktober 2017

Varningen gäller en kraftig rökutveckling på grund av en brand i skyddsmattor vid en byggarbetsplats i Öjaby. Alla som befinner sig i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Foto: Carl Carlert

– Det brinner i ett lite känsligt område ur miljöhänsyn, nära Helgasjön bland annat. Om vi skulle släcka räknar vi med att det kommer att gå åt cirka 100 kubikmeter vatten och det mesta kommer då att rinna ner i sjön, vilket inte är bra. Så efter samråd med miljö- och hälsa i Växjö har vi beslutat att inte släcka, utan det får brinna ut av sig själv, säger Conny Petersson, räddningschef i beredskap på Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Annons

Branden, som uppstått i det område där PostNord ska ha sin nya terminal, lär därför pågå i ett par timmar. Lyssna på P4 Kronoberg för mer information.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons