Annons

Kraftiga hyreshöjningar i Växjö överklagas

Växjö • Publicerad 26 april 2019
Foto: Urban Nilsson

Lägenheterna i kvarteret Alabastern har renoverats och efter har det varit diskussioner om hyreshöjningar i området. Sex lägenheter fanns med i bedömningen när hyrestvisten hamnade hos Hyresnämnden. Det resulterade i beslut om hyreshöjningar på mellan 20 och 40 procent, beroende på storlek på lägenheterna.

Samtliga drygt 300 lägenheter på området väntas få höga hyreshöjningar efter renoveringen. Nu har tre hyresgäster valt att överklaga beslutet till Svea Hovrätt, som nu företräds av Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

– Efter att gemensamt ha gått igenom hyresnämndens beslut och motiveringen till detta så ansåg vi att det fanns vissa tveksamheter kring hur man kom fram till beslutet, säger Victor Herrera, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen Sydost, till Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons