Annons

Kraftiga skolbranden hamnar i rätten

Växjö • Publicerad 6 februari 2019
Foto: Urban Nilsson

Under nyårsdagen 2017 startades en brand på Sandsbro skola och den kraftfulla branden förstörde stora delar av skolan. Fem pojkar, som nu är i 15-årsåldern, ska ha befunnit sig på skolans tak och två av dessa ska ha startat branden genom att lägga ner varsin fyrverkeripjäs i en ventilationstrumma.

Försäkringsbolaget Protector har via vårdnadshavarna riktat skadeståndskrav mot samtliga fem pojkar. Bolaget har tvingats betala omkring 30 miljoner kronor i ersättning och nu drar bolaget alla de fem ungdomarna som var på taket när branden började inför domstol.

Annons

”Eftersom Protector inte kan vända sig direkt mot ungdomarnas hemförsäkringsbolag där ansvarsförsäkring finns för att få ansvarsfrågan fastställd är Protector tvunget att väcka talan mot ungdomarna”, skriver Protector i stämningsansökan som lämnats till Växjö tingsrätt enligt Smålandsposten.

Stämningsansökan handlar om en fastställelsetalan där Protector vill få domstolsavgörande på att ungdomarna är skadeståndsskyldiga. Enligt Smålandsposten menar bolaget inte att rikta ekonomiska krav mot ungdomarna personligen utan att efter en dom kunna vända sig till deras respektive försäkringsbolag.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons