Annons

Kraftiga skolbranden kan hamna i domstol

Växjö • Publicerad 24 januari 2019
Foto: Urban Nilsson

Under nyårsdagen 2017 startades en brand på Sandsbro skola och den kraftfulla branden förstörde stora delar av skolan. Fem pojkar i 13-årsåldern ska ha befunnit sig på skolans tak och två av dessa ska ha startat branden genom att lägga ner en varsin fyrverkeripjäs i en ventilationstrumma.

Försäkringsbolaget Protector har via vårdnadshavarna riktat skadeståndskrav mot samtliga fem pojkar. Bolaget har tvingats betala omkring 30 miljoner kronor i ersättning och drygt två år efter branden har tålamodet hos försäkringsbolaget börjat ta slut.

– Om vi inte får några besked inom en väldigt snar framtid blir vi tvungna att lämna in en stämningsansökan för att få en domstolsprövning. Det är nästa steg om det inte händer någonting. Men i deras ansvarsförsäkringar finns ett åtagande hos försäkringsbolagen att företräda dem i domstol så det blir ingen ekonomisk börda på pojkarna. Vi har hela tiden varit tydliga med att det är försäkringsersättningen som vi är ute efter, säger Mikael Hellberg, skadechef för Egendom & Ansvar vid Protector, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons