Annons

Kraftigt oväder väntas i länet – bolaget höjer beredskapen

Kronoberg • Publicerad 28 januari 2022
SMHI:s prognoser indikerar att stormen drar in över samma områden som drabbades hårt av förra veckans oväder.
SMHI:s prognoser indikerar att stormen drar in över samma områden som drabbades hårt av förra veckans oväder.Foto: Roger Carlsson

E.ON höjer beredskapen i Skåne, Halland, Kalmar, Blekinge, Kronoberg och Jönköpings Län med anledning av det kraftiga blåsväder som väntas dra in över södra Sverige under lördagen.

– Vår beredskap är god, men för en del riskerar felavhjälpningen tyvärr att bli utdragen till dess att stormen passerat. Vid de vindstyrkor som SMHI varnar för är det helt enkelt för farligt för våra montörer att arbeta på fältet. Vi fokuserar på att hantera akuta ärenden, som medför fara för allmänhetens liv och hälsa, och begränsar oss i övrigt till att koppla om i nätet under perioden när vinden är som starkast, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd, i ett pressmeddelande.

Annons

Stormen, som har fått namnet Malik, medför byvindar på över 25 meter per sekund och det finns en stor risk för omfattande strömavbrott i hela området. Energibolaget uppmanar allmänheten att förbereda sig.

– Förankra lösa föremål och byggmateriel på tomten eller innergården, montera ner barnens studsmattor, se till att ha ljus och tändstickor tillhanda, liksom batterier till ficklampan. Den som har tillgång till braskamin eller gasolvärmare bör säkra sin tillgång till bränsle. Tänk på att vattentrycket försvinner och det kan vara bra att hälla upp extra vatten, säger Peter Hjalmar.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons