Annons

Krafttag efter skarpa kritiken

Växjö • Publicerad 24 juli 2019
Foto: Hilda Frankki

Tidigare i år genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion på polisutbildningen i Växjö. Då upptäcktes det att anställda och studenter behandlas olika om de skadas. Det finns rutiner för anställd personal kring hur tillbud och arbetsskador ska hanteras, men de rutinerna omfattar inte studenterna. Under riskfyllda moment har det inträffat flera allvarliga tillbud på polisutbildningen och bland annat ska rygg- och nackskador, whiplashskador och muskelavslitningar som drabbat studenter inte ha anmälts som lagen föreskriver. Nu tar universitetet krafttag efter kritiken.

Enligt Smålandsposten ska lärare få större ansvar att bedöma studenternas mognad i tekniska moment och skador ska förebyggas mer effektivt. Utbildningen har bland annat beställt tandskydd och hjälmar kan komma att användas oftare vid vissa moment.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons