Annons

Kräver flera års fängelse efter attack i Växjö

Växjö • Publicerad 30 mars 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

Tre personer misstänks för inblandning i den uppmärksammade attacken på Högstorp i Växjö, där en man lejts av ett par för att misshandla en annan man. Enligt Smålandsposten anser åklagaren i målet att den 34-årige mannen som lejde torpeden ska dömas till fem års fängelse.

– Jag yrkade på att han skulle vara fortsatt häkte med tanke på att han har en så central roll i händelsen. Han bör dömas till fem års fängelse för stämpling till synnerligen grov misshandel vilket är minimistraffet för ett fullbordat brott när det gäller synnerligen grov misshandel, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Hon menar också att den 29-årige torpeden ska dömas till ett ”kännbart fängelsestraff” för försök till synnerligen grov misshandel. Deldomen meddelas den 16 april.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons