Annons

Kriminologen föreläser i Växjö

Växjö • Publicerad 24 november 2019
.
.Foto: ADAM WRAFTER

På måndag är det den Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Den 26 november arrangerar MÄN, den ideella organisationen som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld, en föreläsning i Växjö med kriminologen Nina Rung och stormöte #eftermetoo, i samarbete med Kvinnojouren Blenda, Smålandsidrotten, Brottsofferjouren Växjö och Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Det blir en föreläsning om hur destruktiva könsnormer kan leda till psykisk ohälsa och övergrepp. Nina Rung kommer att prata om hur könsnormer, machokultur och snäva roller begränsar oss.

Annons

Under vecka 48 arrangeras En vecka fri från våld som är ett nationellt initiativ skapat av Unizon och MÄN. I Kronoberg arrangeras veckan genom initiativet Ett Kronoberg fritt från våld - en samverkan mellan Brottsofferjouren Växjö, Familjefrid Kronoberg, Kvinnojouren Blenda, Länsstyrelsen i Kronobergs län, MÄN, Region Kronoberg, Rädda Barnen, Smålandsidrotten och Växjö Zontaklubb.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons