Annons

Kritiken växer – förtroendet mycket allvarligt skadat

Växjö • Publicerad 26 november 2019
Foto: Thea Karlsson

Det har avslöjats att ledningen i Kyrkans Akademikerförbund, KyrkA som är en fackliga organisationen för akademiker anställda i Svenska kyrkan, har anklagats för slöseri med medlemspengar. Det handlar bland annat om dyra hotellboenden, dyra utlandsresor och dyr representation med alkohol.

Styrelser för Kyrkans akademikerförbunds krets i flera stift har krävt åtgärder. Styrelsen i Växjö stift skriver i ett brev till KyrkA:s förbundsstyrelse och alla kretsstyrelser att förtroendet för förbundsdirektör och förbundsordförande är mycket allvarligt skadat. Växjökretsens styrelse vill att ett extra förbundsfullmäktige genomförs så snart som möjligt.

Annons

”För oss är det tydligt att förbundsordförande inte tagit signaler om bland annat arbetsmiljön på förbundskansliet på tillräckligt stort allvar. Det är också tydligt att krishantering och kriskommunikation inte hanterats med tillräcklig omsorg och professionalitet”, skriver Växjökretsen enligt Kyrkans Tidning.

Biskop Fredrik Modéus har tidigare uttalat sig till Aftonbladet.

– Fackförbundet är inte en del av Svenska kyrkan, därmed är det inte min sak att som biskop uttala mig i frågan. Som medlem förutsätter jag att detta hanteras på ett tillbörligt sätt, säger Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift, till Aftonbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons