Annons

Kritiserade planerna på sjöstad i Växjö skrotas

Växjö • Publicerad 29 juli 2021
Tofta sjöstad som ny stadsdel norr om Sandsbro mellan Helgasjön och Toftasjön. I mitten på skissen ses Skirsjön. Nu har området prioriterats bort i den översiktliga planeringen av Växjö kommun.
Tofta sjöstad som ny stadsdel norr om Sandsbro mellan Helgasjön och Toftasjön. I mitten på skissen ses Skirsjön. Nu har området prioriterats bort i den översiktliga planeringen av Växjö kommun.Foto: Arkitektbolaget

Växjö kommun har haft planer på en ny stadsdel med namnet Tofta Sjöstad, med 2 200 nya bostäder. Men nu har planerna på området runt Skirsjön, mellan Helgasjön och Toftasjön, skrotats efter kritiska röster från boende och myndigheter.

Kritiken har bland annat handlat om negativ påverkan på natur, miljö och dyra infrastrukturlösningar jämfört med andra utbyggnadsområden.

I förslaget till en ny översiktsplan för Växjö kommun har Tofta Sjöstad prioriterats bort och kommunen riktar istället blickarna mot Hollstorp. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons