Annons

Kronoberg får EU-miljoner

Växjö • Publicerad 22 september 2020
Foto: Olof Elfverson

Länsstyrelsen i Kronobergs län är en av tio samarbetspartners som fått projektmedel av EU för att restaurera värdefulla ängs- och betesmarker. Projektet ska pågå i drygt sju år och har en total budget på ungefär 14,5 miljoner euro.

– Vi ser fram emot att med hjälp av denna finansiering kunna göra viktiga restaureringsåtgärder i några av Kronobergs mest värdefulla ängs- och naturbetesmarker. Genom dessa åtgärder så är ambitionen att markerna ska kunna godkännas för stöd via landsbygdsprogrammets miljöersättningar, som därefter täcker merparten av kostnaden för den löpande skötseln, säger Jonas Nordanstig, enhetschef för naturförvaltning på Länsstyrelsen Kronoberg.

I Kronobergs län ingår totalt sex områden i Uppvidinge, Tingsryds, Växjö och Alvesta kommun, med en total budget på cirka 7 miljoner kronor. De aktuella åtgärderna är bland annat att röja och bränna igenvuxen betesmark, sätta upp flera kilometer nytt stängsel, hamla träd, plantera buskar och i vissa fall iordningställa anordningar för besökare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons