GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kronoberg har röda zoner med låg vaccinationsgrad

     Växjö • Publicerad 24 september 2021
     Foto: Olof Elfverson/Bildbyrån

     Folkhälsomyndigheten har med hjälp av Statistiska centralbyrån, SCB, kartlagt vaccinationsgraden område för område i Sverige. Siffrorna kring vaccinationsgraden kan användas för riktade insatser.

     Smålandsposten rapporterar att det finns ett antal röda zoner med låg vaccinationsgrad i Kronoberg. I ett av områdena hade endast 53 procent vaccinerat sig.

     – Det bekräftar ganska mycket det vi redan trodde oss veta, områden med högre andel utlandsfödda har lägre täckning. Nu går vi ut aktivt i de här områdena, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare på Region Kronoberg, till Smålandsposten.

     I Kronoberg erbjuds drop in-vaccinering på olika platser, däribland utanför moskén och på campus.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.