Annons

Kronoberg omtalat i utländska medier

Växjö • Publicerad 1 juli 2018
Foto: Smålandsposten

Visit Sweden har gjort en genomgång av mediegenomslaget för destinationen Sverige 2017. Analysen som baseras på utländska mediers artiklar och inslag om Sverige visar att det är naturen, stillheten och lugnet men också stadslivet, öppenheten, designen och Michelinrestaurangerna som lyfts fram.

Bland de mest omtalade regionen förra året finns Kronobergs län på en niondeplats. I topp finns Stockholm, följt av Västra Götaland, Skåne och Lappland.

- Sverige har spännvidden mellan å ena sidan städernas restaurangscen, design och arkitektur och å andra sidan landsbygdens många upplevelser och varierande natur. Vår kultur och vår identitet spänner mellan techno på Summerburst och jojk i Björkvattnet, och många besökare vill resa runt och uppleva så mycket som möjligt, säger Ewa Lagerqvist, vd för Visit Sweden, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons