Annons

Kronoberg presenterade elektrifieringslöfte för infrastrukturministern

Kronoberg • Publicerad 2 september 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

I veckan fick Kronobergs län möjlighet att presentera sitt elektrifieringslöfte till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Regeringens elektrifieringskommission har tillsammans med regioner, länsstyrelser och näringsliv presenterat flertal elektrifieringslöften med konkreta åtaganden från hundratals aktörer. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil i hela landet.

Annons

Vägtransporterna i Kronobergs län står för ungefär hälften av länets klimatpåverkande utsläpp. Kronobergs elektrifieringslöfte, som är ett samarbete med flera aktörer från offentlig sektor, näringsliv och organisationer i länet, är en avsiktsförklaring om att genomföra insatser för att etablera vätgas i Kronobergs län. Det handlar om satsningar på både betalningslösningar, etablering av produktions- och tankanläggningar för vätgas och tunga fordon för vätgasdrift.

– Det regionala elektrifieringslöftet är ett uttryck för den drivkraft som finns i Kronobergs län. Det är fantastiskt att se så många aktörer som vill vara med och göra skillnad, säger Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län.

Kronoberg var ett av tre län som var inbjudna under presentationsträffen med Tomas Eneroth.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons