Annons

Kronoberg ser ut att missa vaccinmålet

Växjö • Publicerad 20 februari 2021
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Målet att alla över 18 år som vill vaccinera sig mot covid-19 ska vara vaccinerade till midsommar ser ut att bli för tufft för Region Kronoberg.

– Om vi ska använda oss av Astra Zenecas vaccin i de mängder som vi tänkt oss så kommer vi inte att klara det. Jag har personligen svårt att se att vi kommer nå målet som det ser ut just nu. Vi kommer troligtvis hinna med den första dosen men inte andra dosen, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) till Smålandsposten.

Annons

Regionen har fått skjuta upp vaccineringen av fas 2 på grund av förseningar hos Moderna och i veckan kom beskedet att den första vaccinleveransen från Astra Zeneca kommer att komma i något mindre mängder än tidigare utlovat.

Astra Zenecas vaccin ska tas i två doser med 9-12 veckors mellanrum. De andra vaccinen ska tas med tre till fyra veckors mellanrum.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons