Annons

Kronoberg toppar antalet varumärkesansökningar i landet

Kronoberg • Publicerad 16 december 2021
.
.Foto: Växjö kommun

I flera regioner har det skett en markant ökning av antalet varumärkesansökningar enligt statistik från Patent och Registreringsverket. Kronoberg är en av toppregionerna, rapporterar Smålandsposten.

Jämtland och Västernorrland är de regioner med den störst ökning med 47 respektive 32 procent jämfört med i fjol. Kronoberg ligger också i toppen på en tredjeplats i undersökningen, med en ökning på 27 procent och cirka 20 fler ansökningar i år jämfört med förra året.

Annons

– Det är glädjande att kunskapen bland Sveriges företagare om vikten av att skydda sina varumärken verkar ha ökat, menar Patrik Rönnkvist, avdelningschef på Patent och Registreringsverket, PRV i ett pressmeddelande.

Under perioden januari till november 2021 har det inkommit totalt 8 096 VM-ansökningar i landet. Under motsvarande period 2020 låg siffran på 7 983 st. Det innebär en ökning på 1,8 procent.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons