Annons

Kronobergare ska bistå i brandbekämpningen

Växjö • Publicerad 22 juli 2018
Foto: Emma Arenius

Skogsbränderna fortsätter runt om i hela landet och nu har Sveriges länsstyrelser fått i uppdrag att sammanställa en lista på minst fem namn som kan bistå i turbulensen. Listan ska vara inlämnad senast på måndag.

– Det är ett alldeles utmärkt initiativ. Det är ett rimligt sätt att hantera situationen på. Det underlättar i avlastningen för de som är drabbade, säger Max Hector, beredskapsdirektör på Kronobergs länsstyrelse, till Smålandsposten.

Annons

Listan i Kronoberg ska bestå av två kommunikatörer, en expert på digitala kartor och två stabspersonal. Det är ännu oklart var och när personerna ska bistå med sin hjälp.

– De svar jag fått nu är positiva. Vi har inte beordrat någon indragen semester ännu, men jag har flera som säger att de är beredda att bryta sin semester. Det finns ett stort intresse, säger Max Hector till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons