Annons

Kronobergare vill fortsätta jobba hemifrån även efter covid-19

Kronoberg • Publicerad 30 oktober 2020
.
.Foto: Region Kronoberg

Christel Gutafsson, regional utvecklingsdirektör på Region Kronoberg, reflekterar i en krönika på regionens hemsida över hur kronobergare har påverkats av att arbeta hemifrån.

Bakgrunden till krönikan är alla de undersökningar som visar att en majoritet av de kronobergare som arbetat hemifrån under covid-19 även vill fortsätta med det framöver. ”Inte varje dag, men gärna en eller flera dagar i veckan” står det på regionens hemsida.

Annons

Flera större Växjöföretag har även tagit fram strategier för kontorsarbete efter coronapandemin, där kontoret som utgångspunkt för endast en del av arbetstiden är ett efterfrågat alternativ.

”Att tillgodose det behovet är ett sätt för företagen att öka sin attraktivitet som arbetsgivare. Det är också ett sätt att skapa en arbetsmarknadsförstoring. En kombination med arbetshubbar för flera företag kan höja innovationsgraden. Ekonomiska aspekter tas också med i beräkningen men spelar sällan huvudrollen.” skriver Christel Gustafsson.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons