Annons

Kronobergarna planterade rekordmånga träd i Afrika

Kronoberg • Publicerad 8 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Under 2021 skänkte kronobergarna 72 584 kronor till stiftelsen Vi-skogen genom att panta burkar och flaskor i Coops butiker. Pengarna används till att plantera cirka 3 627 träd i östra Afrika, vilket är en ökning från i fjol.

Det är Vi-skogen som har sammanställt statistiken. Den baseras på hur många som har valt att trycka på Biståndsknappen, som finns på Coops pantautomater, och skänka pantpengar.

Annons

Den kommun i länet där invånarna skänkte mest var Uppvidinge, där skänkte man 2,40 procent av panten.

På butiksnivå hamnade Coop Oxtorgets kunder i Växjö i topp. Där skänktes 3,9 procent av panten. Tvåa blev Coop Lenhovda i Uppvidinge med 3,5 procent och trea Stora Coop Norrmark i Växjö med 2,7 procent.

– Viljan att bidra är fortsatt hög bland svenskarna. Under förra året samlade vi in mer pengar från pantautomaterna än på många år. Det gör att vi kan plantera ännu fler träd i östra Afrika och därmed arbeta mot fattigdom, klimatförändringar och minskad biologisk mångfald, säger Eva Åberg, verksamhetschef Vi-skogen.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons