Annons

Kronobergarna satte nytt rekord i återvinning

Kronoberg • Publicerad 29 mars 2022
Pressfoto.
Pressfoto.Foto: Angelica Soderberg

Här saknas innehåll

Aldrig tidigare har så många förpackningar lämnats in för återvinning som förra året, skriver Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande.

I Kronobergs län sattes också nya rekord med 14 200 ton insamlade förpackningar. Det innebär att varje länsbo i snitt lämnade 70 kilo förpackningar till återvinning. Framför allt lämnade kronobergarna in stora mängder pappersförpackningar under förra året – totalt 5 400 ton.

Annons

– Det är otroligt glädjande att invånarna i Kronobergs län är så bra på att återvinna, men vi kan bli ännu bättre. En enkel men konkret handling är att lämna sina förpackningar till återvinning. Varje insamlad förpackning gör skillnad och bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpackningsinsamlingen.

Totalt samlades 552 600 ton förpackningar in i Sverige.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons