Annons

Kronobergspolitikerna omvalda i KD:s partistyrelse

Kronoberg • Publicerad 15 november 2021
Foto: Pressbild/Elvedin Basic

Kristdemokraternas hade förra veckan riksting där över 500 motioner behandlades. Ebba Busch fick förnyat förtroende att leda partiet och omvaldes till partiledare. Markaryds kommunalråd Bengt Germundsson blev omvald till andre vice ordförande för Kristdemokraterna.

– Känner mig hedrad över det stora förtroende jag fått och så inspirerande att få vara med i Kristdemokraternas partiledning och arbeta för en ny regering efter valet 2022, säger Bengt Germundsson.

Annons

Patrik Åkesson från Växjö, som bland annat är ordförande för Ryssbygymnasiet och Vöfab, blev omvald som ersättare i partistyrelsen.

– Det blir extra spännande och inspirerande att få sitta i partistyrelsen över ett val. Nu ska vi synkronisera alla ”vinnarskallar” så att laget KD växer och vi får regera, säger Patrik Åkesson.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons