Annons

Kronprinsessan i kommunen

Publicerad 13 september 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Vid årsskiftet lämnar Växjös starke man Bo Frank (M) posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Den 19 september utses hans efterträdare av den moderata fullmäktigegruppen. Allt pekar på att det blir den förra riksdagsledamoten Anna Tenje, som i oktober fyller 39 år.

– Det är ju inte jag som bestämmer det. Men det är ju ingen högoddsare. Jag tror inte någon kandiderar mot Anna, säger Bo Frank till Smålandsposten.

Annons

Anna Tenje är för närvarande kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden. Om hon utses blir hon den första kvinnan som får posten som kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

– Jag har väl inte tänkt på att Bo skulle avgå, men jag har fått förtroendefulla uppdrag. Vi har varit varandras vapendragare, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Vem som blir Moderaternas andra kommunalråd och vem som tar över ordförandeposten i utbildningsnämnden är i nuläget oklart.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons