Annons

Kulturnatten är en viktig höjdpunkt för akvarellmålare

Kulturnatten är en av årets stora höjdpunkter för Växjös konst- och kulturutövare. Så även för akvarellgruppen Vått i Vått som till och med har två utställningar.
– Vi kommer finnas både på stadsbiblioteket och inne i Bländapassagen, berättar Vivianne Andersson.
Växjö • Publicerad 25 januari 2019
Visar upp sina verk! På Kulturnatten har akvarellgruppen Vått i Vått utställning både i stadsbiblioteket och Bländapassagen.
Visar upp sina verk! På Kulturnatten har akvarellgruppen Vått i Vått utställning både i stadsbiblioteket och Bländapassagen.Foto: David Färdigh

Vått i Vått består av elva glada pensionärer och tillika entusiastiska akvarellmålare. Varannan onsdag samlas de för att måla tillsammans och inspirera varandra. Och så anordnar de gemensamma utställningar, som exempelvis på Kulturnatten.

– Kulturnatten är en viktig höjdpunkt för oss. Genom åren har vi ställt ut både på Palladium och Västerbron.

Annons

Västerbron?

– Ja, vi hittade ingen bra inomhuslokal det året så vi valde att ställa ut på bron över järnvägsspåret. Det var en udda men rolig upplevelse!

I årets upplaga av Kulturnatten kommer Vått i Vått finnas representerade på två olika ställen, dels stadsbiblioteket och dels i en lokal i Bländapassagen.

– Det blir en intensiv lördag men vi kommer byta av varandra.

Inspirerande att måla akvarell, tycker Ingemar Rosengren som framför allt gillar att måla äldre byggnader och träd.
Inspirerande att måla akvarell, tycker Ingemar Rosengren som framför allt gillar att måla äldre byggnader och träd.Foto: David Färdigh

Hur svårt är det att måla i akvarell?

– Det är rätt knepigt. Färgerna lever sitt eget liv på den våta duken så man har aldrig full kontroll på processen. Men just de oberäkneliga färgrörelserna och samspelet mellan ljus och skugga är det som gör akvarellmålning så roligt och inspirerande, berättar Birgitta Estberg, Ingemar Bjersing, Martin Järnek och Ingemar Rosengren.

Vått i Vått har funnits i nästan tio år och medlemmarna har genom träning och inspiration utvecklats mycket.

– Att få fortsätta utvecklas även i högre åldrarna är härligt. Och fullärd blir man ju aldrig!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons