Annons

Kulturparken Småland stänger tillfälligt

Växjö • Publicerad 12 november 2020
Foto: Fotograf: Jorgen Ludwigsson

På grund av de skärpta allmänna råden i Kronoberg stänger Kulturparken Småland sina publika mötesplatser tillfälligt. Den tillfälliga stängningen gäller för arenorna Smålands museum, Sveriges glasmuseum och Kulturarvscentrum under perioden 11 till 26 november.

– Signalen från Kulturparkens ägare, Region Kronoberg och Växjö kommun, är tydliga. Vi befinner oss i en exceptionell tid där alla behöver samverka för att minska smittspridningen. Kulturparken Smålands arbetsutskott har därför tagit beslutet att tillfälligt stänga museet för besökare från och med imorgon, onsdag 11 november, säger Petter Ericsson, enhetschef program och kommunikation Kulturparken Småland.

Annons

Istället erbjuds nu museibesökarna en rad tjänster digitalt via Kulturparkens hemsida.

– Under den här perioden är våra besökare varmt välkomna att ta del av museets breda digitala utbud. Kulturparkens poddradio heter "Din podd på jorden" och berättar om stort som smått inom länets kulturhistoria. Via Kulturparkens hemsida går det att ta del av fördjupande kunskaper från vår nyöppnade utställningen "13000 år- forntiden nära oss". Där kan man också se filmade stadsguidningar med historiker Håkan Nordmark som ciceron. Sist men inte minst finns 93.989 av Kulturparkens föremål att, söka, se och läsa om på Digitalt museum, säger Petter Ericsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons