Annons

Kungsmadskolan skriver avtal med biljätten

Växjö • Publicerad 14 februari 2019
Foto: Johan Christensen

Kungsmadskolan och sex andra gymnasieskolor i Sverige har ingått ett treårsavtal med Volvo Car Sverige och en lokal Volvoåterförsäljare. I Växjö handlar det om Liljas personbil AB.

Avtalet innebär att lärarna får fortbildning, tillgång till nya utbildningar och utbildningsportaler för eleverna på skolan. Det kommer också bli studiebesök och förberedelser inför arbetsförlagt lärande. Kungsmadskolans rektor gläds åt samarbetet.

Annons

– På Kungsmadskolan är vi hedrade över att ha fått förfrågan om utbildningssamarbetet. Jag ser det som ett tecken på att branschen upplever att vår personal ger en kvalitativ utbildning. Vi ökar våra möjligheter att följa med i den snabba och spännande teknikutveckling som pågår i bilbranschen. Samarbetet ger skolan en möjlighet att fortbilda lärare och elever.

Även Liljas personbilar är nöjda.

– Vi från Liljas är otroligt stolta över detta samarbete med Kungsmadskolan och Volvo Cars Sverige som ett led i arbetet att säkerställa tillgång på kompetent arbetskraft i framtiden, säger vd Mats Melander i ett pressmeddelande.

Samarbetet drar i gång redan nu i vår. I höst kommer lärare och elever på Kungsmadskolan att jobba med den allra senaste tekniken i bilbranschen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons